Dania z kiełbasą przepisy

Kiełbasa z piersi kurczaka morliny

Smażona kiełbasa na obiad

Sprawdzona i szybka potrawa, czyli smażona kiełbasa na obiad

Smażona kiełbasa na obiad – jest to sposób na szybkie przygotowanie obiadu, zarówno w porze letniej, jak i także jesiennej i zimowej. Z jej przyrządzeniem powinien poradzić sobie każdy.

Smażona kiełbasa na obiad – jak ją odpowiednio przygotować?

Kiełbasę zatem nacinamy po całej jej długości z dwóch stron. Przedstawia się, że kolejną czynnością jest posypywanie jej z dwóch stron na przykład czerwoną papryką. Po czym dwie cebule obieramy z wszelkich łupin, jak i również przekrawamy na pół oraz kroimy na plastry. Kolejnym etapem okazuje się być rozgrzanie na patelni około trzech łyżek oleju, a co za tym idzie układamy obok siebie odpowiednio przygotowane kiełbasy. Z kolejnej strony wsypujemy natomiast pokrojoną cebulę, jak i również doprawiamy ją solą oraz dodajemy paprykę. Zaleca się smażenie jej na rumiano z każdej ze stron. Nie należy zapominać, że w czasie smażenia w miejscach wykonanego przez nacięcia kiełbasa otworzy się oraz wniknie do niej papryka.

Podpowiedzią jest, że cebulę co pewien czas powinniśmy mieszać drewnianą łyżką w celu odpowiedniego zarumienienia się.  Po tej czynności smażona kiełbasa na obiad musi zostać wyłożona na przygotowanym przez nas półmisku w połączeniu z podaniem ze smażoną cebulką. Możemy także przedstawić ją z wersją ogórków konserwowych. Sprawdź też nasze inne przepisy, np. https://morliny.pl/przepisy/pikantna-kielbasa-duszona-w-sosie-pomidorowym-z-czosnkiem-po-morlinsku!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *