Dania z kiełbasą przepisy

Kiełbasa z piersi kurczaka morliny

Kiełbasa biała pieczona

Kiełbasa biała pieczona

Kiełbasa biała pieczona to bez wątpienia to klasyczna potrawa głównie królująca na polskim wielkanocnym stole. Jednym ze sposobów przygotowania okazuje się być pieczenie. Niniejszy artykuł poświęcony został właśnie tej tematyce.

Kiełbasa biała pieczona – jak należy ją przygotować?

Kiełbasa biała pieczona – ten produkt można przygotowywać na zróżnicowane sposoby. Do jednego z nich zalicza się pieczenie. Można to wykonać poprzez obsmażanie przed pieczeniem, jak i również można dokonać marynowania w ziołach przed pieczeniem.

Pierwszy sposób ukazuje, żemożna ją w delikatny sposób obsmażyć przy użyciu patelni. Zaleca się także umieścić kiełbasę w sposób bezpośredni na blasze wyłożonej papierem. Kolejną możliwością jest ułożenie kiełbasy w naczyniu żaroodpornym. Zaleca się ciasno ułożyć kiełbasę, ponieważ wtedy nie dojdzie do jej jakiegokolwiek wysuszenia. Wskazuje się, że jeżeli nie chcemy jednak podsmarzać kiełbasy zaleca się natarcie jej czosnkiem, tymiankiem, a następnie solą oraz pieprzem. Po trzydziestu powinno się posmarować olejem i przejść do pieczenia w temperaturze około 170ºC w czasie przybliżonym do czterdziestu minut.

Kiełbasa biała pieczona – mówiąc obiektywnie należy podkreślić, że poza Świętami Wielkiej Nocy nie cieszy się ona bardzo dużą popularnością. Pamiętajmy, iż przygotowana w prawidłowy sposób stanowi bez wątpienia doskonałą alternatywę dla doskonale nam znanych, mięsnych dań stricte obiadowych. Szukasz przepisów? Sprawdź – https://morliny.pl/dania-z-biala-kielbasa!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *