Dania z kiełbasą przepisy

Kiełbasa z piersi kurczaka morliny

kiełbasa biała pieczona w piwie

Kiełbasa biała pieczona w piwie

Biała kiełbasa pieczona w piwie jest to niezwykle proste danie. Kolejną zaletą okazuje się być to, że przygotujemy je niezwykle szybko. Na przykład można ją podawać z puree ziemniaczanym bądź na kolację z ćwikłą bądź chrzanem, a także świeżym pieczywem.

Kiełbasa biała pieczona w piwie, czyli prostota przygotowania

Kiełbasa biała najczęściej jest potrawą wielkanocną. Pamiętajmy, że można na przykład obrać cebulę – przekroić ją oraz pokroić na półplasterki. Po czym przysmażyć, aby się odpowiednio zeszkliła. Przygotowane kiełbaski należy nakłuć na przykład wykałaczką oraz ułożyć na cebuli. Kolejnym etapem jaki następuje jest wymieszanie w miseczce. Natomiast przy użyciu pędzelka smarujemy ją marynatą. Soczysta oraz niezwykle aromatyczna z naszych stołów znika błyskawicznie. Wiele osób bez podania jej na stół nie wyobraża sobie Świąt Wielkiejnocy.  Zatem w tym momencie ukazuje się,  że kiełbasa biała pieczona w piwie to doskonałe rozwiązanie.

Przedstawia się, że jest to jeden z lepszych sposobów na przyrządzenie białej kiełbasy. Niezbędnym aspektem jest użycie stricte odmiany surowej. W związku z czym, w czasie pieczenia mięso puści odpowiednie soki, które to odpowiednio uwięzione w osłonce bez wątpienia wydobędą z przygotowywanej kiełbasy to, co najlepsze. Poza tym  dodatkowy aromat podbije także marynata piwno – cebulowa. Wskazówką jest, że najdoskonalsza jest biała kiełbasa z odpowiednio podpieczoną skórką, a jednocześnie delikatnie złotawą cebulą. Warto do przedstawianego przysmaku podać gruboziarnistą musztardę bądź chrzan.

Na przykład to biała kiełbasa pieczona z dodatkiem musztardy to idealny przepis dla miłośników tradycyjnych smaków oraz lubianego piwa.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *